В 18.00 ч. в Градската градина в столицата откриват традиционния Немски коледен базар,

...
В 18.00 ч. в Градската градина в столицата откриват традиционния Немски коледен базар,
Коментари Харесай

Откриват Немския коледен базар в София, но само за хора със зелен сертификат

В 18.00 ч. в Градската градина в столицата откриват традиционния Немски коледен базар , заяви за Българска телеграфна агенция Теодора Бреме, шеф на фирмата-организатор на базар а.

По-различното в тазгодишния 11-ти Немски коледен базар ще бъде методът на работа на базар а. Достъпът до територията му ще бъде единствено със зелен документ. В рамките на базар а ще се съблюдава условието за отстояние, но маски няма да е наложително да се носят, уточни Теодора Бреме. Тя добави, че деца на базар а ще се позволяват единствено с възрастен компаньон, който има зелен документ.

„ Целта на Немския коледен базар е да пренесем в България една традиция с нейните многообразни усети. Мотивацията да провеждам тези базар и към този момент толкоз години се състои в уюта и хубостта, които видях преди години в Германия и ме накараха да пренеса тази традиция и тук “, уточни Теодора Бреме.

„ Немският коледен базар откри своето място в сърцето на всеки един българин. Още след първото ни издание, което беше през 2011 година, стартира вълна на организация на сходни коледни базар и в цяла България с дървени къщички и шатри, където хората могат да се събират във времето преди Коледа. Въпреки пандемията, със угриженост за себе си и за близките, можем да имаме коледно въодушевление и през тази година, сподели още тя.

На откриването дядо Коледа ще се разноски из целия базар и ще раздава бонбони на най-малките гости. Ще звучат немски и австрийски шлагери, изпълнени от Армин Ян Хофман. Роден във Виена, той от няколко години живее в София и обичайно придвижва посредством песните си немския коледен дух в българската столица.

На базар а ще има още автентична немска бира, разнообразни типове колбаси, ядки, типичните немски щолени, които идват особено за коледния базар.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР